Τάφρος

16 Απριλίου 2009

Εισβολή των ταξί στις λεωφορειολωρίδες

Με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών τα ταξί θα επιτρέπεται να κινούνται στις λεωφορειολωρίδες,πιλοτικά προς το παρόν.Φυσικά ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας αναφέρει ότι στις λεωφορειολωρίδες μπορούν να κυκλοφορούν μονο ΜΜΜ.Φαίνεται ότι στην Ελλάδα το ταξί θεωρείται δημόσιο μέσο μεταφοράς,όταν την ίδια στιγμή στην Ευρώπη θεωρείται είδος πολυτελείας που η χρήση του κοστίζει ακριβά.
Ήδη οι λεωφορειολωρίδες παραβιάζονταν συστηματικά (σταθμευμένα αυτοκίνητα σε ώρες αιχμής,φορτηγά διανομών κλπ) ,τώρα με το νέο αυτό μέτρο συνεχίζεται η υποβάθμιση των ΜΜΜ,αφού με την είσοδο των (χιλιάδων) ταξί επιβαρύνονται και υπολειτουργούν, καθιστόντας έτσι το λεωφορείο μέσο λιγότερο ελκυστικό.
Κάποιος πρέπει να τους πει ότι αυτή η πόλη δεν έχει ανάγκη τέτοια μέτρα.
Χρειάζεται αξιόπιστη και γρήγορη δημόσια συγκοινωνία, ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους, λιγότερα ΙΧ.Η ανάγκη για βιώσιμη κινητικότητα είναι άμεση ,όμως φαίνεται ότι τα συμφέροντα κάποιων είναι ικανά να οδηγούν σε αποφάσεις που είναι ξεκάθαρα κατά της ευρυθμης λειτουργίας της πόλης μας.
Να σημειώσουμε ότι το ίδιο μέτρο εφαρμόστηκε στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να μειωθεί στο μισό(!) η μέση ταχύτητα των λεωφορείων,να διπλασιαστεί ο χρόνος διαδρομής και να μειωθεί κατά 30% η επιβατική κίνηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα