Τάφρος

17 Απριλίου 2009

1η Ιουλιου 2009-Απαγόρευση καπνίσματος

Από την 1η Ιουλίου απαγορευεται επιτελους το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους , αλλά και ιδιωτικούς χώρους που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας , διασκέδασης, εστίασης, μαζικής μεταφοράς και αναμονής.
19,3% των θανάτων στην Ελλάδα οφείλονται στο κάπνισμα,ενω 700 ατομα υπολογίζεται ότι χανουν ετησώς τη ζωή τους λόγω παθητικού καπνίσματος.
Το κάπνισμα θα επιτρέπεται μόνον σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους,διαχωρισμένους από την υπόλοιπη αίθουσα και με εγκατάσταση εξαερισμού,με απαραίτητη την άδεια διαμόρφωσης και λειτουργίας χώρου καπνίζοντων από την αρμόδια δημοτική αρχή.
Επίσης ,θα απαγορευεται η πώληση προϊοντων καπνού σε ανηλίκους(αλλά και από ανηλίκους) καθώς επίσης και η πώληση και η διαφήμιση τσιγάρων σε χώρους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,υγείας και αθλητικών εκδηλώσεων.
Υπεύθυνες για την τήρηση του νέου νόμου θα είναι οι τοπικές αστυνομικές αρχές,ενώ σε περίπτωση παράβασης θα υπάρχουν χρηματικά πρόστιμα και σε περίπτωση επαναλαμβανόμενης παράβασης θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας.
Η απαγόρευση ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης
Ελπίζουμε ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί ,σε αντιθεση με εκεινο του διαχωρισμού καπνιστων/μη καπνιστων
Μέχρι τότε δείχνουμε την προτίμηση μας σε καταστήματα που σέβονται τους μη κάπνιστες.Μια λίστα με αυτά μπορεί να βρει κανείς εδω http://www.nosmoke.gr/katalogos.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα