Τάφρος

23 Απριλίου 2009

Διαβασεις πεζών?

Περπατώντας ή οδηγωντας το ποδήλατο ή τ' αυτοκίνητο μου περνώ απο σημεία με "διαβάσεις πεζών".Το γιατι εβαλα τη φραση σε εισαγωγικά είναι εύκολο να το κατανοησει κανείς.
Όταν περπατώ ελάχιστες φορές οι οδηγοί σταματούν για να διασχισω το δρόμο από διάβαση.Ακόμη και στα φαναρια σταματούν πάνω σ αυτές ,χωρίς φυσικά να αφήνουν χώρο για τους πεζούς να περάσουν.Επειδή καμια φορά με πιανουν τα νεύρα μου,κάνω πως δε βλέπω και περνώ το δρόμο.Αποτέλεσμα?Κορναρίσματα και βρισιές

Όταν οδηγώ το αυτοκίνητο σταματώ σχεδόν σε όλες τις διαβασεις,εκτός από περιπτώσεις που το να σταματησω μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον πεζό πχ. λεωφόρος Βεϊκου.Το αποτέλεσμα?Κορναρίσματα και βρισιές(από τα πίσω αυτοκίνητα)Βέβαια,οι πεζοί συχνά κοιτούν περίεργα όταν ένας οδηγός τους παραχωρει την (αυτονόητη) προτεραιότητα.Πολλές φορές διασχίζουν διστακτικά το δρόμο,άλλες φορές δεν τον διασχίζουν καθόλου.
Έχω την εντύπωση ότι δεν ξέρουμε,δεν θέλουμε ή δεν έχουμε μάθει να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Όταν έχουμε πράσινο και αφήνουμε τα αυτοκίνητα που περνούν με πορτοκαλί και στο τέλος περνάμε με κοκκινο τρέχωντας και ρισκάροντας ,αφού την ίδια στιγμή ήδη έχουν ξεκινησει με σπινιες τ' αυτοκίνητα από την άλλη κατεύθυνση.

Τελικά,και στις δυο περιπτώσεις το αποτελεσμα είναι το ίδιο(κορναρίσματα και βρισιές) και φαίνεται η έλλειψη παιδείας (πέραν της ελλειψης υποδομων).Αναρωτιέμαι ,όλοι αυτοί που δεν σέβονται τους πεζούς,που δεν τους παραχωρούν την απαιτούμενη προτεραιότητα,που δεν τους δίνουν την πρέπουσα προσοχή,δεν έχουν ποτέ κινηθεί χωρίς το αυτοκίνητο τους?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα